Supporter in het zonnetje: Toeristisch Rust Punt Westerwolde Moenieks

 

Van de hectische, enorme stad Shanghai naar het rustige Westerwolde.

 

De reden dat Tim en Claudine naar Westerwolde verhuisden was omdat ze de kwaliteit van leven wilden verhogen. Na een paar jaar gewerkt te hebben in zo’n grote stad misten ze de rust, de ruimte en de natuur. Door luchtverontreiniging werd Claudine vaak ziek, en dat was het moment waarop het besluit genomen werd om definitief terug te keren naar Nederland of België.

 

Tijdens hun zoektocht naar een nieuw thuis kwamen ze in Westerwolde terecht. “Toen we bij dit huis gingen kijken voelde het direct als thuis voor ons. We hadden meteen het gevoel van onthaasten, daarom snappen we ook heel goed waarom Westerwolde het Cittaslow keurmerk heeft gekregen.”

 

“Dit gevoel zouden we veel meer mensen willen laten ervaren en vandaar dat we MoeNieks hebben opgericht.

Want hier in onze tuin moet letterlijk niks. Mensen kunnen genieten van het groen, rust en kunnen een kopje koffie drinken met een lekker eigengemaakte lekkernij. Zo hopen we dat men net zo geniet van dit gebied als dat wij elk dag doen.”

 

“We zien Cittaslow als iets wat erg goed bij onze manier van leven past. We denken graag mee met de gemeente en daarom zitten we in de Denktank. Ook zijn we vaak bij netwerkbijeenkomsten.

We wonen nog niet zo lang in het gebied en door de bijeenkomsten hebben we veel nieuwe contacten opgedaan.

Dit zien we als erg waardevol!”

 

Als nieuwe ‘supporter in het zonnetje’ zouden Tim en Claudine graag Radio Westerwolde willen nomineren. “Toen we nog in Shanghai woonden hebben we veel naar Radio Westerwolde geluisterd. Dit was onze manier om alvast in contact te staan met Westerwolde. Ook hebben we een beetje de Groningse taal geleerd tijdens het luisteren naar de radio.”

 

 

www.moenieks.nl

 

 

Tim en Claudine van MoeNieks maakten een stap en verhuisden van een stad met ruim 26.000.000 inwoners naar een gemeente met 25.000 inwoners.

 

CONTACT INFO

Dorpsstraat 1

9551 AB SELLINGEN

0599-320220

info@cittaslowwesterwolde.nl

VOLG ONS

Toeristisch Rust Punt Westerwolde Moenieks