“Ik vind het namelijk goed om een netwerk op te bouwen zodat ik van bijna elke supporter iets kan leren. Zo versterk je elkaar en zet je het gebied op de kaart. Samen staan we sterk.”

Groenteboerinnetje, supporter van de maand februari

 

Menig weggebruiker  die langs de Viaductstraat in Ter Apel rijdt maakt een stop bij Groenteboerinnetje, om verse groentes en fruit  in te slaan bij het stalletje in de voortuin. Maar naast huisverkoop van groentes en fruit  gebeurt er veel meer in het dynamische bedrijf van  Jos en Astrid Platen.  Ze hebben namelijk ook een zorgboerderij en houden bijen die zorgen voor lekkere honing.

“Toen drie jaar geleden Cittaslow zijn intrede deed bij gemeente Westerwolde zijn we vrij snel supporter geworden”, verteld Jos. “Toen we hoorden van de kernwaarden moesten we gelijk aan ons eigen bedrijf denken. We vinden duurzaamheid erg belangrijk. Zo hebben we naast de aardbeien plantjes staan die  voor een natuurlijke bestrijding van ongedierte zorgen. Daarnaast zijn  ze bezig met enige balans in vogel- en wildbeheer door bloemenranden op het land.

“We proberen bij zoveel mogelijk activiteiten van Cittaslow aanwezig te zijn. Ik vind het namelijk goed om een netwerk op te bouwen zodat ik van bijna elke supporter iets kan leren. Zo versterk je elkaar en zet je het gebied op de kaart. Samen staan we sterk.”

Over de vraag wie Jos en Astrid graag zien als supporter voor de maand maart hoeven ze niet lang na te denken. “Camping en lunchcafé Noorderloo uit Vriescheloo omdat we de drie jonge ondernemers heel gedreven vinden, en ze erg veel succes wensen met de voortgang van het opzetten van hun bedrijf”.

 

 

www.groenteboerinnetje.nl

 

 

 

CONTACT INFO

Dorpsstraat 1

9551 AB SELLINGEN

0599-320220

info@cittaslowwesterwolde.nl

VOLG ONS