Cittaslow is niet alleen een keurmerk, maar ook een filosofie

Kernelementen zijn: identiteit, kwaliteit, traditie, voedsel en duurzaamheid

Ervaar je stilte…

Ervaar je stilte, proef je producten van eigen bodem, ontdek je historie, ontmoet je gemoedelijke mensen en geniet je van gastvrije horeca? Dan ben je in de Cittaslowgemeente Westerwolde.

De gemeente Westerwolde is Cittaslow! Dit unieke keurmerk betekent een erkenning van het fijnschalige gebied waar het goed wonen, werken en leven is.  Waar mensen oog en tijd voor elkaar hebben. Waar cultuurhistorisch erfgoed en plaatselijke tradities hand in hand gaan met innovatie en ict.

De prachtige natuur, de grote afwisseling in landschappen met kleine gehuchten en de rijke historie maken van Westerwolde een waar ontdekgebied voor de liefhebber van het goede leven!

FESTINA LENTE… JE LANGZAAM HAASTEN

De Latijnse term ‘Festina lente’ klinkt zoals het bedoeld is: je langzaam haasten, bewust leven in een wereld van hectiek en stress en minder productiegericht bezig zijn. Wie daarin slaagt, werkt in en aan een gemeenschap die menselijker, milieubewuster en verstandiger leeft voor nu en voor toekomstige generaties.

Daarom heeft Cittaslow de slak met gebouwen op zijn huisje als beeldmerk.

 

In het dagelijks leven betekent CIttaslow dat zowel de gemeente als supporters en bewoners in Westerwolde het woon- en leefgebied verbeteren, de identiteit verder versterken en het aantal bezoekers en daarmee ook de inkomsten voor het gebied vergroten. Cittaslow kent een aanpak die het leven gemakkelijk en plezierig maakt. Waar mensen tijd en aandacht voor elkaar hebben en met een levensstijl die anders is dan de hedendaagse trend.

Globalisering is niet meer te stuiten, maar wie bewust om zich heen kijkt houdt het kleine vast. Houdt vast aan historie, houdt vast aan eigen streekproducten en streekkwaliteit en aan de kwaliteit van voedsel. En laat de koe in de wei staan en koestert de eeuwenoude patronen van slootjes en weilanden.

En dat is precies waar een Cittaslowgemeente zich onderscheidt van andere gemeenten.

 

BEKIJK DE INTERVIEWS

WIE DRAGEN CITTASLOW WESTERWOLDE?

Cittaslow Westerwolde wordt op dit moment (uit)gedragen door 135 supporters. Klik hier voor de lijst met supporters. Hun aantal groeit nog steeds. Deze ondernemingen, organisaties en verenigingen herkennen zich in de kernwaarden van Cittaslow. Ze zijn trots op het bijbehorende certificaat en gebruiken het logo.

De supporters vormen een netwerk en komen met initiatieven, zoals gezamenlijke toeristisch-recreatieve arrangementen en de cittaslow-slakkenoptocht tijdens Ter Apel carnaval 2018.

Regelmatig zijn er netwerkbijeenkomsten en geven supporters een kijkje in hun bedrijf of organisatie.

Het college van B & W van Westerwolde bepaalt of iemand supporter kan worden.

 

Ook supporter worden of meer weten?  Klik op onderstaande knop of mail naar Fiana de Raaf van de gemeente Westerwolde

of bel 0599-320220.

 

Weten wat een supporter beweegt? Klik hier voor de supporter van de maand.

 

SUPPORTER WORDEN?GA NAAR DE GEMEENTE WEBSITE

De kernwaarden van Cittaslow zijn leidend voor het gemeentelijke beleid in de volle breedte:

van milieu, cultuur en toerisme tot sociaal domein en economische ontwikkeling.

Ter illustratie van de kernwaardes is een miniserie gemaakt.

Deze bestaat uit zes filmpjes die ieder een kernwaarde van de Cittaslow filosofie behandelen en hoe Westerwolde daar invulling aan geeft. De filmpjes zijn gemaakt met en door JayBee Film, inwoners, supporters, ondernemers en andere partijen uit Westerwolde.

 

Waar het ècht om draait

Voel je thuis in Westerwolde.

Bekijk alle films op de pagina Miniserie Cittaslow Westerwolde

CONTACT INFO

Dorpsstraat 1

9551 AB SELLINGEN

0599-320220

info@cittaslowwesterwolde.nl

VOLG ONS

Weten wat een supporter beweegt? Klik hier voor de supporter van de maand.