“Duurzaamheid?

Ik kan wel zeggen: wat ik maak gaat een leven lang mee.”

Gerth Berndt, Cittaslow - Supporter van het eerste uur

 

Smederij Berndt aan de Sellingerstraat 21 in Ter Apel is een ambachtelijke smederij. Ga er kijken en je ziet Gerth Berndt aan het werk met vuur, aambeeld en hamer. Smeden doet hij al dertig jaar en sinds twaalf jaar is hij zelfstandig smid in Sellingen.

 

Gerth is ‘Cittaslowsupporter van het eerste uur’. “Omdat ik het idee erachter aanhang. In mijn filosofie is Cittaslow met de kernwaarden een ‘way of life’. Die ondersteun ik en daar probeer ik een beetje naar te leven. Want we wonen met elkaar in een krimpgebied en om dat op de been te houden en wellicht wat sterker te maken, moeten we het met zijn allen doen en voor elkaar openstaan.”

 

Ambachtelijk en duurzaam: het typeert de smederij, die daarmee naadloos aansluit bij de kernwaarden van Cittaslow. “Ik kan wel zeggen: wat ik maak gaat een leven lang mee.”

 

Gerth is regelmatig te zien op de netwerkbijeenkomsten. “Waarom? In het begin vroeg ik me af: Cittaslow, wat moet ik daar nu mee en hoe draag ik dat uit? Dat antwoord heb ik uit de netwerkbijeenkomsten bij elkaar gepuzzeld. Daar ben je samen en hoor je van elkaar waarom je supporter bent. Neem het voedfestival van afgelopen september. Dat vind ik een waanzinnig goed initiatief. Je trekt enorm veel publiek en je kunt op allerlei manieren je gedachtengoed uitdragen. We zouden echt op die weg verder moeten gaan.”

 

www.smederijberndt.nl

 

 

TERUG NAAR HOME

CONTACT INFO

Dorpsstraat 1

9551 AB SELLINGEN

0599-320220

info@cittaslowwesterwolde.nl

VOLG ONS